Anita van der Kant

Wie ben je?
Ik ben getrouwd met Jos en samen hebben we 3 kinderen; Luc, Moniek en Kim. Moniek en Kim werken ook bij mij op ‘t Boerderijke wat ik natuurlijk ontzettend leuk vind, vooral nu ze ook regelmatig samen met mij op kantoor werkzaam zijn.

Welke opleiding en ervaring heb je?
Ik heb de opleiding Gezinsverzorgster gedaan en verschillende jaren in heel veel gezinnen met kinderen gewerkt. Toen ik zelf kinderen kreeg ben ik daarmee gestopt en nadat mijn kinderen weer ietsjes groter waren ben ik vrijwillig bij Peuterspeelzaal ‘t Debberke in Zeilberg gaan werken. Van daaruit ben ik toen de opleiding voor kinderopvang gaan volgen waar ik in november 2002 voor geslaagd ben. In 2003 ben ik begonnen als gastouder aan de Breemortelweg en in 2010 hebben we de overstap gemaakt naar Kinderdagverblijf ‘t Boerderijke. In 2012 is daar de BSO bijgekomen.

Wat vind je leuk aan werken in de kinderopvang?
Na verschillende jaren zelf op de groepen te hebben gestaan ben ik nu voornamelijk werkzaam op kantoor, maar loop wel elke dag even bij alle groepen binnen om even te kletsen met de kinderen en te knuffelen met de baby’s.
Zo mooi om te zien om baby’s te zien opgroeien bij de dagopvang tot schoolkind bij de BSO.

Wat vind je het leukst aan Kinderopvang ’t Boerderijke?
Ik kan echt zo genieten van alle kinderen die hier komen spelen, zowel bij de dagopvang als bij de BSO; ieder met hun eigen karakter, een eigen ik en elk kind is uniek en dat maakt ’t Boerderijke zo leuk.